YURT DIŞI ÇIKIŞINDA KORONAVİRÜS TESTİ İŞLEMLERİ

EDİRNE VALİLİĞİ
İl Sağlık Müdürlüğü

YURT DIŞI ÇIKIŞINDA KORONAVİRÜS TESTİ İŞLEMLERİ

Edirne İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı devlet hastanelerinde olduğu gibi ülkemizin her ilinde İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı devlet hastanelerinde yurtdışına çıkacak vatandaşlarımız için Covid-19 PCR testi alım noktaları oluşturulmuştur.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ ÖNCESİ COVİD-19 PCR TESTİ YAPTIRMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZIN SINIR KAPILARINDA UZUN SÜRE BEKLEMELERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ VE SONUÇLARINA E-NABIZ SİSTEMİ ÜZERİNDEN DAHA ÇABUK ULAŞABİLMELERİ İÇİN ÖNCELİKLE MEMLEKETLERİNDE, TATİLLERİNİ GEÇİRDİKLERİ BÖLGELERDE TESTLERİNİ YAPTIRIP YOLA ÇIKMALARI ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.

Bu kapsamda yapılacak işlemler aşağıdaki şekilde yürütülmektedir.

1.      Kişiler (Türk vatandaşı/yabancı ayrımı olmaksızın), yurt dışına çıkışlarını belgeleyen (bilet, davetiye, öğrenim belgesi, dilekçe vb) evraklar ile birlikte numune alım noktalarına başvuracaktır. Başvuru esnasında 110 Türk Lirası tetkik bedelini, belirlenen hesap numarasına yatıracaklar ve yatırmış olduklarına dair dekontu ibraz edeceklerdir.

2.     Yurtdışına çıkacak kişiler (Türk vatandaşı/yabancı ayrımı olmaksızın) için Edirne ilindeki tüm devlet hastanelerinde ve Kapıkule Kara Hudut Kapısında sağlık görevlileri tarafından alınacak PCR numuneleri, Bakanlıkça yetkilendirilmiş Covid 19 tanı laboratuvarlarından olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarında çalışılacaktır.

Alıcı: Halk Sağlık Genel Müdürlüğü

Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi

TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41 IBAN Nolu Hesabı

Test yaptırmak isteyen herkes adına, Türk vatandaşı veya yabancı uyruklu fark etmeksizin, yaş sınırı olmaksızın yukarıdaki hesaba 110 TL yatırılır.

COVID-19 NUMUNE ALIM İŞLEMİ AŞAMALARI

Yatırmış olduklarına dair belge Kapıkule Kara Hudut Kapısındaki sağlık görevlilerine ibraz edilir. Kapıkule Kara Hudut Kapısında  illerinden 24 saatten daha uzak mesafeden gelen vatandaşlar için PCR testi alım noktası oluşturulmuştur.

Yatırmış olduklarına dair belge Edirne Sultan 1. Murat Hastanesi Ek Hizmet Binası (Eski Devlet Hastanesi)( Sarıcapaşa Mahallesi, Sarıca Paşa Cami Sokak Merkez/Edirne) sağlık görevlilerine ibraz edilir. Buradaki hizmet saat 08:00-17:00 esasıyla verilmektedir.

Talep edilmesi halinde yatırmış olduklarına dair belge ile Keşan Devlet Hastanesi ve Uzunköprü Devlet Hastanesi sağlık görevlilerine ibraz edilir.

Ücretini yatırmamış kişiler (Türk vatandaşı/yabancı ayrımı olmaksızın) aynı perondaki görevliye makbuz karşılığı nakit olarak ödeme de yapabilir.

Numune alım noktalarında görevlilerin vereceği “VAKA BİLGİ FORMU” eksiksiz olarak doldurulur.

Bu form ile bilgisayarda kişinin kaydı oluşturularak bir BARKOD verilir.

PCR testi numunesi alınır.

Sonuçları öğrenebilmek için;

adresinde kişiye verilen BARKOD NUMARASI ve PASAPORT NUMARASI / TC KİMLİK NUMARASININ SON DÖRT HANESİ ile giriş yapılarak sonucunu Türkçe veya İngilizce olarak indirebilir, çıktısı  alınabilir.

Özetle:

·         Yurt genelinde her ilde yurtdışı çıkışı için numune verip PCR testi yaptırabileceğiniz

·        Kapıkule Kara Hudut Kapısında illerinden 24 saatten daha uzak mesafeden gelen vatandaşlar için PCR testi alım noktası oluşturulmuştur.

·         Halk Sağlık Genel Müdürlüğü

Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi

TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41 IBAN Nolu Hesabı’na 110 TL yatırılmalı.

·         Yatırıldığına dair makbuz ibraz edilmeli.

·         Kapıkulede testi yaptırmadan önce nakit olarak ödeme alınabilmekte.

·         TC vatandaşları E-devlet veya E-nabız şifreleri ile de sonuçları öğrenebilir.

·         TC Kimlik Numarası sahibi olanlar PTT şubelerinden E-Nabız şifresi alabilirler.

·         Sonuç alınması için E-devlet veya E-nabız şifresi olmasına gerek yok.

·         Sonuçlar https://enabiz.gov.tr/PcrTestSonuc/Index adresinden Türkçe veya İngilizce olarak alınabilir.