Merkezimizde Hastane Afet Planı (HAP) Tatbikatı Yapıldı
08 Şubat 2019

Hastane Afet Planı (HAP) hastanelerin afet ve acil durumlara ilişkin risklerini önlemeyi ve azaltmayı, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı kılmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda HAP’ın temel hedefleri, Hastanelerin afet tehlikeleri karşısında zarar görebilirliğini azaltarak, personelin, hasta ve hasta yakınlarının can ve mal güvenliğini korumak, yatırım ve donanımın zarar görmesini önlemektir.

Afet yönetimi, afetlerin önlenmesi, risk ve zararlarının azaltılması, afet sonucunu doğuran olaylara zamanında, hızlı ve etkili olarak müdahale edilmesi ve afetten etkilenen topluluklar için daha güvenli ve gelişmiş yeni bir yaşam çevresi oluşturulabilmesi için toplumca yapılması gereken topyekün bir mücadele sürecidir. Sağlık sistemleri afetlere karşı daha dirençli ve hazırlıklı olmalıdır. Sağlık sektörü afet yönetimi içinde özel bir öneme sahiptir. Bu amaçla merkezimizde hazırlanan HAP kapsamında saha tatbikatı yapılmıştır.

Tatbikat senaryosu gereği Hizmet Binamız kalorifer dairesinde doğal gaz kaçağı sonrasında elektrik anahtarının açılması sonucu kazan dairesinde yangın çıkmış Kırmızı Kod ihbarıyla Olay Yönetim Ekibi toplanmıştır. HAP başkanı tarafından 1. Seviye Acil Müdahale Planı aktive edilmiştir. Mor Kod akabinde Sarı Kod ilan edilerek hasta, hasta yakınları ve personelin acil toplanma alanına tahliyesi gerçekleşmiştir. Olayda etkilenen 1 kişi merkezimiz ilk yardım ekibi tarafından olay yerinden uzaklaştırılmıştır. Yangından yaralanan 1 çalışan Sultan 1.Murat Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.  HAP başkanı tarafından Yeşil Kod ilan edilerek tatbikat sona ermiştir. Tatbikat sonunda yapılan toplantıda Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Alparslan BÜLBÜL  tatbikatta görev alan tüm ekiplere teşekkür etmiştir.

• 181975,6jpg.png
  • 181969,10jpg.png