Çocuk Gündüz Bakımevinde İlk Mezuniyet Heyecanı
05 Eylül 2017

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Çocuk Gündüz Bakımevi 03.10.2016 tarihinde Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Yöneticiliği ile Trakya Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan Ortak İşbirliği ve Kullanım Protokolü kapsamında eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Toplam 68 öğrenci ile hizmet vermeye başlayan Çocuk Gündüz Bakımevinde Milli Eğitim Okulöncesi Programı rehberliğinde hazırlanan eğitim-öğretim uygulamalarına yer verilmektedir. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Çocuk Gündüz Bakımevi tarafından 08.06.2017 tarihinde ilk mezuniyet töreni düzenlendi. Törende açılış konuşması yapan Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Selma HEVES YILMAZ Çocuk Gündüz Bakımevi ile ilgili şu bilgileri aktardı:

“100 öğrenci kapasitesine sahip Çocuk Gündüz Bakımevi; 1 Bakımevi müdürü, 1 eğitim koordinatörü, 7 öğretmen, 1 hemşire, 1 muhasebe sorumlusu ve 4 temizlik personeli hizmet vermektedir. Aynı zamanda bakımevi müdürümüz ve eğitim koordinatörü tarafından okulumuzdaki çocukların tüm gelişim alanlarının değerlendirilmesine yönelik gelişimsel testler yapılmakta, ailelerine ve öğrencilerimize yönelik danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Belirli gün ve haftalar, yapılan çocuk merkezli aktivitelerle kutlanmakta, yıl içerisinde düzenlenen gezilerle çocukların eğitsel yaşantıları zenginleştirilmektedir. Çocuklarımıza diyetisyen eşliğinde hazırlanan menüler sunulmakta, gerekli durumlar için psikolog görevlendirilmektedir. Bakımevinde müzik, spor, satranç, resim etkinlikleri branş öğretmenleri tarafından yürütülmektedir. Ayrıca çocuklarımıza okuma alışkanlığının kazandırılması ve aşılanması için geniş bir kütüphane oluşturulmuştur.”

Törene Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Selma HEVES YILMAZ, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Selahattin KAT, Başhekim Yrd. Uzm Dr. Taner TARLADAÇALIŞIR, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurgül GÖZEL, öğrenciler ve aileleri katıldı. Çocuk Gündüz Bakımevinde mezun olan minikler, diplomalarını aldıktan sonra çeşitli dans gösterileri ve söyledikleri şarkılarla izlemeye gelen ebeveynlere ve misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.