Genel Diş Tedavisi
14 Nisan 2021

Merkezimiz de 08:30-17.30 saatleri arasında hizmet veren birimlerimizdir. Kliniklerde istediği hekime muayene olup gerekli tedaviler için MHRS 182’den randevu alarak gelen hastaların tedavi süreçlerinin yürütüldüğü birimlerimizdir. Hastalarımızın 182 MHRS’ den randevu aldıktan sonra ilk başvurdukları kliniktir.
Hastaların anamnezi alınarak oral muayeneleri yapılır, röntgen tetkikleri ile desteklenir ve mevcut patolojileri saptanır. Endikasyonu belirlenen dişlerin çekimi, tedavileri (dolgu, kanal tedavisi), diş taşı temizliği, protez işlemleri aynı hekim tarafından gerçekleştirilmektedir.
Hastaların muayene ve acil tedavileri aynı gün içerisinde tamamlanmakta ve daha sonra yapılacak tedavileri için randevuları planlanmaktadır.
Bu kliniklerde muayene olan hastalarımızın uzmanlık gerektiren ileri tetkik ve tedavileri için uzman diş hekimlerine yönlendirilmektedir.

  • uDiş Çekimi
  • uAmalgam-Kompozit Dolgular
  • uKanal Tedavileri
  • uDiş Taşı Temizliği
  • uSabit ve Hareketli Protezler

 

DOLGU  : Çürük ve kırılma nedeniyle diş dokusunda oluşan madde kaybının yapay dolgu maddesiyle (amalgam, ışınlı kompozit, cam iyonomer…) diş bütünlüğünün sağlanmasıdır.  Çürük ile zarar görmüş bir dişe normal fonksiyonunun ve görünümünün kazandırılması işlemidir.

KANAL TEDAVİSİ :Çürüğün sinire kadar ulaşması yada darbe sonucunda kırılan dişte açığa çıkan sinir dokusunun köklerdeki siniri de kapsayarak çıkarılması ve yapay maddelerle dişin doldurulması işlemidir

DİŞ TAŞI TEMİZLEME

Dişler etkin fırçalanmadığında meydana gelen plak ve diş taşları dişeti hastalığına neden olur. Diş taşı temizliği gerektiği durumlarda tedavi yapılmadığı takdirde bahsedilen eklentiler diş eti hastalığına neden olur, dişetlerinde kanama, dişlerde sallanma, diş kayıpları meydana gelir. Bu işlem ile dişler üzerinde biriken diş taşları uzaklaştırılır. Diş taşı temizliği el aletleri ile ve/veya ultrasonik aletlerle yapılır. Tedaviden sonra; belli bir süre dişlerde soğuk-sıcak hassasiyeti, diş aralarında boşluk hissi gelişebilir (bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir)

 

DİŞ ÇEKİMİ  :Tedavisi mümkün olmayan diş; aşırı madde kaybı, ağızda kalmış kökler, kanal tedavisi uygulanamayan veya uygulanıp başarısız olan dişler, sallanan dişler, protetik amaçlı destek  olamayacak dişler, ortodontik  tedavi amaçlı çekim yapılabilir.