21-28 Nisan Ebeler Haftası kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 30 yılın üzerinde hizmet vermiş olan Ebelere hizmet anısı olarak plaket takdim edildi.
10 Mayıs 2022

21-28 Nisan Ebeler Haftası kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde görev yapan ve meslekte 30 yılın üzerinde hizmet vermiş olan Ebelere hizmet anısı olarak plaket takdim edildi.
Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi, Keşan Devlet Hastanesi ve Uzunköprü Devlet Hastanesinde düzenlenen törenler İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM’ın yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı.
Edirne İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM Hizmet anısına düzenlenen törenlerde yaptığı konuşmasında, İnsanlık tarihi kadar uzun bir geçmişe sahip ebelik mesleğinin son derece önemli ve kutsal olduğuna vurgu yaparak, “Ebelerimiz, hem gebelik sürecinde hem de doğum sonrası dönemde ailelerin en önemli danışmaları ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekimlerimizin de en değerli destekçileridir. Covid-19 pandemi sürecinde de gebe okullarımızda, online eğitimlerine devam eden ebelerimiz bunun yanında hasta ve gebe takibi, aşılama, filyasyon gibi alanlarda da ön sıralarda yer almışlardır. Bunun için öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum, burada sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Naçizane, bizlerden bir hatıra kalması adına ebeler haftası münasebetiyle yaptırmış olduğumuz plaketleri takdim etmek isteriz. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Plaket takdim töreni hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

• ebehaft (2).png
  • ebehaft (4).png